Första veckorna =)

Jag tänkte att jag kanske skulle skriva lite om skolan. Har ju börjat på sjuksköterskelinjen på Lunds universitet för två veckor sen! Känns som att det har sjunkt in först nu. Det har varit jätte mycket info och nya sätt att studera så man har ju varit helt matt, men nu börjar allt falla på plats. Jag kommer att få slita men det känns att det är så värt det.

Nollningsveckan var skoj :) För er som inte vet vad det är (visste inte jag innan förra veckan) så är det typ spex som novichernas (vi gröngölingars) faddrar ställer till med för att vi ska lära känna varrandra, Lund och känna oss välkomna :) Dom brukar dra ut alla nya på olika äventyr som ofta innebär att vi får skämma ut oss i någon form av utstyrsel. Som tur är så är det vanligt i Lund så folk glodde inte så pass mycket hehe :)
Veckan följde med fester och sittningar med tema klädsel. Min faddergrupp klädde ut sig till cowboys. Jag var dock inte med den veckan för jag kunde inte, men jag har fått info och bilder =P
Igår var jag dock med på nation. Festade loss på Östgötas nation med mina kära klasskamrater.
Vad mer.. hmm.. Ja jag är med i Lunds nation nu. Har inte vart där så mycket, men det kommer det också vill jag lova.
Mina blåmärken på knäna ska bara läka först.. ja ni kan ju dra era slutsattser själva ;)

Det som följer nu är ett grupparbete om sjuksköterskeproffesionen och läsa en sex sidor lång vetenskaplig artikel på engelska.. Lagom skoj.. Nu drar det igång på allvar!
Klara färdiga gå...!

Beror det på mörkret?

På sista tiden har det varit ganska mycket tjaffs och förvirring med relationer runt mig. Inte bara som har med mig att göra, men det känns bara som att folk inte kan betee sig. Kanske kan inte jag det heller, antagligen inte, men det känns bara som att denna årstid med mörkret har påverkat folk alldelles för mycket :(
Vänner som blir osams, familj som bråkar med varandra, osv.
När det är vinter och mörkt så borde man försöka samsas och mysa tillsammans istället för att ta ut sin frustration och ilska med full styrka, på någon som inte förtjänar det egentligen. Jag kanske uttrycker mig lite vagt, men det är för att jag inte vill hänga ut någon eller blotta för mycket av mig själv.. Dom som känner mig vet vad det handlar om iallafall.
Men det jag vill komma fram till är att även om det känns motigt och trist med en sol som går ner innan man hunnit ut, så måste man försöka peppa upp sig. Vintern kommer ju faktiskt varje år, och det är faktiskt mycket som är fint med den också. Man kan tex passa på att umgås med vänner och mysa, kolla på film och försöka landa i sig själv.. till skillnad från sommaren då alla bara far runt och jagar solsken.
Jag hoppas bara att allt löser sig snart mellan alla.. Men vissa saker går inte att göra ogjorda dock.

Jag och min N ska iallafall till Malmö imorrn och närvara vid min kära systers slutproduktion i radio. Det ska bli jätte skoj. Inte ofta man gör sånt. Ska ta med lite mat och dricka och ha det gött :) Jag tänker inte dras ner av allas dystra miner. Jag har faktiskt aldrig tidigare påverkats av mörka årstider. Jag känner ett lugn i det, man får vara ifred och det är helt ok att tacka nej till festligheter med kylan som ursäkt ;)

Nu ska jag försöka få tag i min fina Bina.. kanske äta lite och bara vara glad att jag har så många att bry mig om och som bryr sig om mig :)

Kraaaam!

Jag och syster


Josåatt...

Yes nu är jag tillbaka i Helsingborg! Känns skönt att vara "hemma" efter alla bravader i storstaden...
Samtidigt känns det ganska trist att åka ifrån alla mina vänner, speciellt min kära Fancy face och Fia.
Månaden i sthlm var väll allt annat än vad jag väntade mig, men jag kan inte säga att jag är speciellt förvånad egentligen. Med mitt liv och min familj vet man aldrig vad som ska hända.. :S
Men jag har haft jätte skoj och mys stundvis också, absolut ;)
Julafton.. hehe.. Helgen efter nyår.. Nä men det har vart trevligt. Sen får jag hoppas att jag har jobbat ihop helt ok med pengar så att det har vart värt det ;)

Vart hemma i Helsingborg nu i ca en vecka. Har hunnit med att göra allt jag tänkt att jag saknat när jag var i Sthlm.. Det gick snabbt, så nu fortsätter väll livet som vanligt. Förutom en major förändring vilket är att jag börjar läsa i Lund på måndag :D
Ska bli jätte skoj.. hoppas jag iallafall.. Sen måste jag skaffa ett extrajobb så jag har råd att resa.. Börjar bli tokig på att vara här!

Nä detta var ju inte speciellt spännande.. Har egentligen inte så mycket att skriva.. Iallafall inte som jag vill skriva i bloggen...
Får sätta in nån bild eller nått istället.. Eller nää.. pallar inte.

Tjinge ;)

RSS 2.0