Funderingar och tankar 01:13 på natten

Vissa dagar är riktiga "funderar-dagar". Sådana dagar brukar komma i samband med att någonting nytt händer, någonting tar slut, eller när man inte fått/haft tid att riktigt fundera.
Inatt har jag iallafall en riktig funderarnatt. Det kan ha att göra med att jag är klar med allt som har med skolan att göra. Det kan även ha att göra med att förändringar sker. I vilket fall som helst, så funderar jag. Jag funderar på vad som verkligen betyder något. Jag funderar på vad jag ska kämpa för. Jag funderar på alla som lämnat mig, och alla jag kommer lämna... Jag har även funderat på om bloggen är det rätta forumet för mina tankar just nu.. och med en viss eftertanke måste jag säga att "nej, kanske inte ikväll". Jag har för många tankar som inte skulle göra sig bra på en sida som alla har tillgång till.

Däremot vill jag säga att bloggandet är ett riktigt bra uttryckssätt. Men precis som man väljer att berätta vissa saker till vissa vänner, väljer jag att lämna nattens tankar åt mig själv...

Imorgon ska jag ta itu med ett ämne jag tänkt på att ta upp länge.... Spänningen stiger.

xoxo

Filmer och musik

I söndags och måndags såg jag två av de bästa filmerna jag sett på länge!  Härlig känsla!

Den första var den fantastiska "The darjeeling limited" med Adrian Brody (het), Owen Wilson och Jason Schwartzman. En riktig feel good film med den bästa film musiken på länge. Bara måste köpa soundtracket till den. De två bästa låtarna kan jag tippsa om iallafall.

- Strangers - The kinks
- Les Champs Elysees

Kinks låten är numera en favve. Så skön.

image96

Den andra filmen är den berömda "Control".
Den är verkligen så bra som jag hade förväntat mig, om inte bättre. Påmindes dock om varför jag inte kollar på drama. Jag kan helt enkelt inte ta det. Den tunga känslan av melankoli hängde över mig resten av dagen. Men klart se värd. Skulle se den igen utan problem. Sen tycker jag att han som spelar Ian Curtis är ruskigt lik min darling Pete. Den riktiga Ian Curtis såg heller inte för tokig ut. Kan bli ett nytt tillskott i min samling trasiga rockstjärnor, som ligger mig varmt om hjärtat.
Även i denna film var det givetvis bra musik eftersom den handlar om Ian Curtis och de legendariska Joy Division.

image97  image98

     Från filmen                                                                                                  Ian Curtis

På sista tiden..

.. har mycket hänt! Massa galna utekvällar, examen men fint besök och en gryyyym spelning i Malmö.
Vet faktiskt inte ens vart jag ska börja.
För det första vill jag säga hej då till min kära vän S, kommer sakna dej massor =(
Vem ska jag nu sitta i parken med istället för att göra vettiga saker? Hoppas allt går bra för dej i Norges huvudstad. Tänker på dej!

Ok vi börjar med den mysiga spontankvällen på Råå. Efter segt pluggande föreslog jag till Bina att "vi skiter i detta och dricker vin". Så blev det. Vi mötte upp hennes kompis A och tog oss bort till råå. Det blev en mysig, om än lite kylig, kväll vid vattnet :)

              

Veckan fortsatte med lite häng i solen i parken vid stadsbibloteket. Såklart med Bina ;)

Torsdag kom och avslutningen, vilket innebär att jag och Bina nu är utbildade =)
Så duktiga vi är! Hahah..
Trotts glädjen att vara klara var det svårt att säga hejdå till våra fina lärare och vad som varit vår vardag ett bra tag nu. Men man måste vara redo för förändringar och slut.
På eftermiddagen kom mina kära systrar till Hbg. Det blev en hel del tjatter och jag fick paket =D Jag ääälskar paket. Blev super nöjd med allt! Tack kära vänner och familj!!
På kvällen mötte jag upp Bina på stan för nån öl på PL13, najs.

     

Fredag, den stora dagen:
Examensfest! Så kul det var! Tack alla som kom, ni gjorde kvällen underbar!
Förfest på tågaborg ledde till en sväng på PL13 och kvällen slutade på Cardinal med syster och Bina. En efter en droppade av i vårt entourage, men vi var starka nog att fortsätta.. haha..
Nej men det var iallafall super trevligt. Absolut en kväll att minnas =)

           

Lördag, spelning:
Jag, N, och E begav oss av till den något större staden Malmö för att "suporta" Red dog! Ett grymt band som tävlade i Emergenza. Riktigt grymt att se, men mina något obekväma skor gjorde att jag inte kunde stanna efter att ha dansat loss till den sista låten de spelade. Några av oss begav oss tillbaka till ganster möllan och lyssnade på lite sköna låtar på youtube i samband med att jag bytte skor, sen återvände vi tillbaka till KB och fick det glada beskedet att Red dog kom tvåa! Grattis killar, bra jobbat. 

Där stannade vi iallafall tills kvällen övergått till tidig morgon. Jag hann även få med mig lite pengar vunna på black jack som vi köpte mat för på sibylla. Rakt ned i säng efter det.

     


Så ja, denna vecka har varit ganska full av skoj. Hoppas sommaren fortsätter i samma stuk. Kan behöva lite pepp när livet i andra avseenden går åt andra hållet....







 


Vill ha!

Åh det är så mycket jag vill ha, men fattig student som man är så har jag inte råd att köpa något av det. Så för att må lite bättre tänkte jag skriva ned det istället = )

* Tiger Lou´s skiva The loyal (tror den heter så). Tack vare S har jag snöat in på Tiger Lou riktigt rejält, haha!
* Vill ha en ny tatuering. Vet hur den ska se ut och vart den ska sitta, men inget bläck utan pengar.. blää!
* Mickey Avalon tröja. Vill ha Mickey helst av allt, men en tröja känns, trotts brist på pengar, mer rimligt ;)
* En ny mobiiiiil. Min har pajat, skit telefon =/

Jaja.. säkert en massa mer. Vill typ ha allt i skyltfönstret på tretton. Men "all you need is love" som man säger. Vet inte riktigt om det är någon tröst just nu, dock :P

Nu ska jag duscha. Förfest hos S, sen blir det kanske Cardinal eller nått. Wish me luck ;)


Happy days!!

Min älskade Pete är ute! Hoppet tänds igen om en spelning i sommar! Can´t wait!

image72

= )

Valborg blev bra iallafall. Jag och min kära N tog en liten krogrunda och hade det mys. Klart man inte alltid kan vara ett helt gäng. Min "tjurskallighet" kan jag kanske få skylla på stress? Kom dock aldrig upp i tid till att demonstrera i Malmö. Väldigt synd, men jag försov mej. Min kära syster var iallafall där, hon fick representera mig detta år i första Maj tågen.

Nu ere bara tvp veckor kvar till examen... Pressen ökar!


RSS 2.0