Minnen av aprilhimlen - Håkan Hellström

Öppna dina trötta ögon och släpp ut det!
Det här har växt i mig
Åh, så länge nu
Regnmoln brukade jaga mig
Och nu jagar jag morgonen längs avenyer
Du var full och jag var full
I aprilsolen
Du är den sortens flicka jag gillar
För du är tom och jag är tom
Och hon sa:
Egentligen är du inte kär i mig
Och egentligen
är det okej med mig
För jag blir aldrig kär i nån
Sånt där är slöseri med tid...
Men då slösar vi bort våra liv
(jag tänker alltid på dig i april)
Ge mig en kyss innan du går
att bygga en dröm på
En kyss innan du går
En kyss att bygga en dröm på
Egentligen älskar du inte mig
Och egentligen
är det okej med mig
För jag älskar ingen alls
Sånt där är slöseri med tid
Jag var ingen
Du var aprilhimlen
Som jag minns den...
och som jag minns dig...
Och jag hoppas att du kan se mig nu
Och jag hoppas att du....
hör mig nu

Virr varr

Klockan är runt tio och jag sitter och kollar på Oprah på tv. Egentligen borde jag vara på praktik men min hund är sjuk så jag vågar inte lämna henne ensam. Lite dålig tajming dock. Jag har vart borta nu ganska mycket så det kommer bli rätt pinsamt att komma dit imorrn. Men vad ska man göra? Jag har iallafall mejlat min handledare där och försökt förklara situationen för henne. Jag hatar när det blir såhär. Vad ska hon tro? Klart hon kommer tro att jag bara är slapp eller någonting, och det förstår jag. Men jag känner mig skyldig då och skäms. Skit samma, jag MÅSTE dit iallafall. Får helt enkelt bevisa att jag inte är en slacker den sista veckan.
Anyway.. Det händer en massa andra saker nu också. Jag har bestämt mig för att ta en paus i studierna. Jag har inte alls motivation och trivs inte med utbildningen. Känns bara som ett stort ångest moment och jag vet inte ens om jag vill detta. Anledningen till att jag fortsatt så länge tror jag mest handlar om att jag inte vill ge upp, jag vill inte vara en förlorare. Det har kännt enormt jobbigt. Men jag har, med hjälp av fina vänner och min syster, insett att jag faktiskt måste gå i skolan för att JAG vill det, och att ta en paus inte betyder att jag ger upp, jag tar helt enkelt en paus, en minut för att andas och tänka.
Hittills känns det som ett bra beslut. Jag funderar även stark på att kanske börja läsa till veterinärsköterska istället för sjuksköterska. Vi får se hur det blir..
Problemet nu blir ju dock vart jag ska bo.
Jag har ju ett andrahandskontrakt som går ut i februari. Efter det vet jag inte vart jag ska bo. Eftersom jag ska sluta skolan så har jag ingen fast inkomst. Jag ska absolut skaffa mig ett jobb men man ska ju gärna vara fast anställd för att få en lägenhet. Så fram tills dess har jag alltså ingenstans att bo. Jag kan inte dra runt och bo hos kompisar heller och inte stå skriven nånstanns för då hamnar jag utanför systemet. Hemlös när man är 23 ser inte sååå bra ut på papper.. Så vad ska man göra?
Jag funderar på att antingen åka hem till sthlm en termin och bo hos min kompis och jobba men jag vet inte. Jag har ju mitt liv här i Hbg nu så det skulle kännas riktigt surt..
Nä jag får suga vidare på den här karamellen och se vad som händer.
Kram

RSS 2.0