Funderingar, babbel, jag

Jag har funderat några dagar på två ämnen jag vill skriva om, men jag har så mycket att säga om dom sakerna så innan jag skriver om det så måste jag begränsa mig lite för att undvika värsta långdragna inlägg. Jag kände endå att jag ville skriva lite inatt. Daniel sover och jag har precis kommit från jobbet. Det har vart en ganska lång dag. Började med att jag stressade till jobbet för att senare inse att jag åkt en timme för tidigt, snurrig människa jag e. Men det var hel lungt. Jag käkade lite BK och gick och sola medan tiden gick. Rätt skönt att göra lite för sig själv. Efter ena jobbet åkte jag till det andra. Blev en ganska lång dag så nu är jag trött. Fick dock jäkligt glada nyheter av min kära vän Emma mitt på dagen vilket gav lite nya krafter. Tack Emma <3
Kommer hem helt dö trött och möts av mina fina hundar i dörren. Massa pussar fick jag. Fanns en kall öl kvar i kylen oxå :)
Jag har bestämt mig för att bara tänka på det bra som finns i livet. Och svårigheterna behövs för att man ska fortsätta kämpa. Sen behöver inte svårigheterna bli svårare än vi gör dom. Man måste lixom inte gräva ner sig och deppa. Det hjälper aldrig. Det hjälper inte att gnälla. Hjälper inte att gråta och absolut inte att ge upp. Man blir bara en energi tjyv som kommer dragandes med sina problem som man faktiskt oftast skapat själv. Andras problem som man gör till sina egna är ännu mer onödiga. Jag ska sluta gnälla och dra ner mig själv och andra. Sjukt oklädsamt och tröttsamt. Man får ju fan ha lite själv distans och fråga sig själv om ens problem verkligen är så stora eller om man bara självömkar. Iallafall jag. Så mycket tid jag slösat i mitt liv på att vara bitter, arg, ledsen, svartsjuk, avundsjuk, missunnsam, tråkig, gnällig. Tagit till mig andras problem som att dom vore mina, brytt mig om folk som jag egentligen skiter i om jag tänker efter. Nä denna värld har så mycket saker som kan få oss att må bra, så istället för att ägna min tid åt att gräva ner mig i problem så ska jag ta vara på allt livet har att erbjuda. Det finns ju inte mycket tid om man tänker efter... Sen hur andra uppfattar hur jag lever mitt liv, det får bli deras problem.
På fredag så är det after work med jobbet, sen natt tåget till Helsingborg! Härliga fina Helsingborg. Som jag och Fanny ska härja i den stan denna helg, sweeeeet <3

Hur skulle din Cannabis reklam se ut?

Tänkte på en rolig sak härom dagen. Om nu Cannabis skulle bli lagligt, då skulle det ju för det första bli en maktkamp om vem som ska sälja det, hur man ska tjäna pengar, i vilken form det ska säljas, vart, av vem osv. Som med allt annat. En mycket lönsam historia tror jag det skulle bli.. anyway det var inte det jag tänkte på. Det jag tänkte på var hur dom skulle marknadsföra det? För självklart måste man marknadsföra sånt som säljs, hur moraliskt fel det än är. Alkohol, cigaretter, läkemedel, godis, you name it. Allt marknadsförs ju på ett ganska aggresivt sätt för att få oss att använda, äta saker som vi blir sjuka av. Motsägelsefull reklam. Rökning skadar står det på paketen, men lik förbannat säljs det i fina förpackningar som ska locka unga människor. Nikotin i små diskreta påsar som en jävla påse tjack typ. Här, köp denna lilla nikotin påse och stoppa under läppen, spraya detta stimulatia i munnen om du är sugen på en cigg, men kom ihåg att det är skadligt. Wtf lixom. Skit i den motsägningarna istället. Drick, dansa på starksprit hela kvällen, men ansvarsfullt. Vad är ansvarsfullt? Det är ju en tolkningsfråga, väldigt individuellt. Jag tycker INTE att starksprit KAN drickas ansvarsfullt. Det är alldelles för starkt och magsäcken kan börja blöda... Fast jag struntar ju i det.



Tillbaka till Cannabis. Hur skulle då Cannabis reklamen se ut?
Jag hade velat göra den reklamen. I min reklam hade ett gäng sköna polare suttit på stranden i solnedgången på sommaren. En picknick filt med massa mat (för det kan behövas, kanske kan smyga in en dubbelreklam för typ chips oxå) en bonfire, en fet bandare, några öl och en joint som delas runt. I bakgrunden spelas lätt-smält roots reggae istället för "sol, vind och vatten". Kompisarna ska vara avslappnade inte så jäkla fin fixade och kanske kan skippa den lilla båten i de guppande vågorna.
En annan idé är att ett gäng sitter i en hammock och gungar och röker, käkar bullar och gottar sig. En stressad snubbe som jobbat hårt hela veckan, kommer hem, kastar av sig skorna, sätter sig i soffan och drar fram en jolle. Slogan skulle vara "om du vill vara själv för en stund". Eller festival. Funkar det med!
MEN i slutet MÅSTE det ju finnas en liten text som läses på en nano sekund där riskerna läses upp. "Cannabis är beroendeframkallande och skadligt för din hälsa. Du kan få en större aptit, du blir lugn, glad OCH det kan ha lite smärtstillande och ångestdämpande effekt. Rök ansvarsfullt!"
Nått sånt kanske..


Kärlek, hundar, livet

Igår natt satt jag uppe och skrev lite. Länge sen man gjorde det, men så fort jag börja så bara flöt det på. Kom fram till en massa bra saker och nu är de ner skrivna så dom kommer inte glömmas bort.
Det var lite av varje. Lite filosoferande, lite planer, drömmar, besvikelser, släppa taget och pepp Mia Törnblom styjlee =) (Listor typ).
Så inatt sov jag som en unge. Kändes som alla tankar som håller mig vaken i vanliga fall bara hade förvunnit. Det hjälper faktiskt att skriva ner saker. Då finns dom där, man behöver inte tänka på det hela tiden. Av någon skum anledning funkar det för mig. Första gången jag märkte att det fungerade var faktiskt på en föreläsning med jobb. Föreläsaren, som var grym, sa att vi skulle skriva ner allt vi tänkte på på ett papper och sen vända det upp och ner så vi kunde fokusera på nuet istället. Sen efter föreläsningen kunde vi återuppta våra tankar igen. Det funkar, för ibland när man ältar så försöker man komma fram till någonting och är rädd att tappa tråden.
Det viktigaste jag tänkte på igår var vad som egentligen är viktigt. Vart jag ska rikta min kärlek och min energi. Vilka som bara tar och vilka som faktiskt ger tillbaka. Vad som stärker mig och vad som gör mig svag. Hur jag behandlar andra, hur andra behandlar mig, och viktigast av allt, hur jag behandlar mig själv.
Jag såg en stand up med älsklingen härom dagen. Snubben pratade om allt möjligt men det jag fastna på var självkänsla. Han "dissade" brudar som gnällde på att deras killar sabbat deras självkänsla. It´s called SELF esteem bitch... Alltså så kan man inte anklaga någon annan för att sabba ens självkänsla eftersom självkänsla ligger hos dej. Enda anledningen till att andra har någonting med din  självkänsla att göra är att du låter dom ha det. Lyssnar på andras skitsnack, tar till dej som att deras åsikt räknas. Fuck andra fan, det ända viktiga är vad DU tycker om DIG. Kan du stå för det du gör och den du är så kan det fan kvitta vad andra tycker. DET är självkänsla för mig.
Hehe detta och mycket annat finns nerskrivet, men det andra är mer privat :)
Det känns iallafall skönt att ha rett ut lite med mig själv. Nu ska jag sluta låta min energi och själ rinna ut ur alla hål i mig. Jag har tätat hålen och riktar min energi åt rätt håll. Jag tar tillbaka all kärlek jag lånat ut till fel människor så jag har lite för mig själv igen. Jag vill att den kärleken och respekten jag ger bort ska brukas väl. Inte sitta under någons sko. Nu kanske jag talar i gåtor, men det jag försöker säga är att jag ska göra det jag vet är bra för mig och följa mina instinkter. Komma ihåg vad som är viktigt och vilka som är viktiga i mitt liv.
Alla jag träffat som jag en gång tagit till mitt hjärta, dom finns där för alltid, men dom kan vila där lugnt. Dom som betyder någonting är dom som finns här och nu. Det är NI mina vänner, det är min familj, det är min älskade Daniel och så klart mina kära käääära hundar!
Nu är Dolce hemma igen! Hämtade henne idag.
Nästa helg ska jag ner till Helsingborg, min gamla hemstad :) Det ska bli galet skoj. Jag och en av mina absolut bästa vänner Fanny!
Nu ska jag, Dolce och Kingston mysa i soffan medan vi väntar på Daniel. Sen är la familia samlade. Hej hopp!
You and me <3
Öland 2009
Kärlek vid stranden
Mammas hjärta!

Idag

Idag är jag trött. Vaknade först kl 12.30 och trodde klockan var max 10, sjukt. Men lite (eller mycket) frukost och en kopp kaffe har fått igång mig lite iallafall. Nu väntar jag på att min fina sambo ska komma hem! Idag är en sån dag då jag bara vill ligga i soffan, kolla på nån komedi och kramas <3
Denna vecka jobbar jag helg så denna lediga dag måste tas tillvara på. På lördag ska jag även börja första dagen på mitt xtra jobb. Det ska bli kul, men jag är faktiskt ganska nervös. Jag jobbar ju med hemtjänst nu och det är motsatsen till det jag ska göra nu. Jag ska nämligen jobba med en pojke på 11 år, som avlösare. Det innebär att jag ska umgås med denna kille några dagar i månaden. Hitta på aktiviteter, spela spel och bara umgås. Jag har ju inga barn eller någon egentlig kontakt med barn i den åldern, men det kommer säkert att gå bra. Han verkade väldigt gullig och hans mamma också så jag ser fram emot det. Känns riktigt bra att detta jobb skiljer sig från mitt andra så att man får lite ombyte i miljön. Jag tycker väldigt mycket om mitt andra jobb med, det är inte det, men omväxling förnöjer ju som man säger. Nä det ska bli sjukt kul.
Sen är jag kontakt person till en vuxen kille också, en vän till mig. Vi har inte träffats än men jag hoppas det drar igång det med snart. Känns som att detta år kommer leda till en del nya insikter och självutveckling och det känns otroligt skönt. Jag vill inte fastna, jag vill bli bättre, utvecklas och uppleva nya saker hela tiden. Jag är en sån människa som lätt blir rastlös och uttråkad så därför behöver jag nya utmaningar.
Nu ska jag ut i snöstormen med Kingston lille. Han kommer ha kul, jag kommer blåsa bort ;P
Kärlek till alla mina vänner och min fina familj, I löv you!
Vi två

Tillbaka till jobb!

Idag är det jobb efter nästan två veckor borta. Först hade jag semester, sen blev jag ju så sjuk. Man ska aldrig vara borta för länge, känns lite segt att börja jobba igen då, men det släpper väll efter första dagen. Jag vaknade iallafall ganska tidigt idag trotts att jag jobbar kväll så jag får ut lite av dagen innan jag drar iväg. Jag är fortfarande sjukt taggad inför mina planer, så jobba är ju ett måste ;) Inte så mycket som händer just Jan/Feb/Mars endå. Nyåret är över och det börjar bildas slask på vägarna. Då kan man lika gärna jobba så mycket som möjligt så man har en buffert till våren.
Lördagen var trevlig. Jag och Daniel var på middags fest hos Emma. Fina Fanny var också med och några av Emmas kompisar. Somnade där på soffan, sen gick jag och Fanny på stan dagen efter. Kingston var också med och gjorde succé som vanligt =D
På onsdag ska jag hämta hem min lilla tjej från syster min. Lämnade henne där innan jul för vi skulle till Helsingborg. Trodde hon skulle börja löpa också så det är därför hon har vart kvar, men det har inte hänt nått så hon får komma hem så länge. Saknar mitt lilla yr väder.
Nä nu ska jag dricka upp mitt kaffe och byta om till jobbet. Make money money!

Du måste ha drömmar för att få dina drömmar uppfyllda

Idag har jag bestämt mig för att vara glad hela dagen! Jag vaknade glad, gjorde mig en engelsk frukost med massa mat och satt i soffan och käka den medan mina killar vilade bakom mig. Kingston var hemma hos Emma igår och lekte med Philly, hennes pitbull, så han är helt slut idag. Daniel är allmänt seg.
Så tills grabbarna vaknar så tänker jag sitta och samla på drömmar. Jag ska göra upp en bra plan för hur jag ska lyckas förverkliga några av dessa drömmar oxå tänkte jag.
Jag måste först och främst spara pengar, men det har jag blivit en hejare på på sista tiden eftersom det knappt funnits några :P Men nu när jag fått ett till jobb så måste det börja ljusna :) Med dom pengarna ska jag resa. Tänkte börja i närheten, weekends och så. Delmål ett är London i Mars/April iallafall.
Nä nu ska jag kolla på tjocktjyven och börja peppa inför middag-fest hos min fina Emma ikväll!
"We all have our time machines. Some take us back, they´re called memories. Some take us forward, they´re called dreams."

Tråkigt

Vad kan man hitta på mitt i natten när man inte kan sova? Jag sov ett tag på dagen så nu är jag inte alls trött. Kommer i princip bara skit på teven just nu och jag orkar inte hitta nått på nätet. Känns som jag sett alla filmer jag vill se =/ Kommer ju Simpsons på teve men har sett typ alla dom avsnitten med. Detta verkar vara ett gammalt avsnitt med, suck. Jag har inte riktigt fattad vad alla data beroende människor gör på datorn. Jag tröttnar efter tio minuter. Kollar mejlen, facebook, kanske skriver nått här, sen finns det inget mer å göra. Hur spenderar man timmar framför datorn? Just nu önskar jag att jag tyckte det fetaste i världen var att spela dataspel. Då hade mina problem för kvällen varit lösta.
Imorrn ska jag iallafall iväg. Ska bli kul att hitta på nått efter att ha suttit i lägenheten nästan en vecka.
Nä nu kommer jag inte på nått mer att skriva. Bye bye

Vardags babbel

Hallå hallå!
Idag börjar jag äntligen att må bättre. Hoppas det håller hela vägen då. Börjar känna mig smått galen faktiskt av att bara sitta inlåst i lägenheten och ruttna. Ensamhet är aldrig roligt!
Idag kommer iallafall Emma förbi. Vi ska laga middag och snacka skit. Blir dock en tidig kväll för imorrn så ska jag opereras kl 07.20. Börjar bli lite nervös men det ska väll gå bra. Önskar jag hade en massa fina bilder och klipp att lägga upp för att göra inläggen lite roligare, men jag har fan inga. Och jag är kassast i världen på att ta kort på mig själv, sen ser jag inte riktigt vittsen med att lägga upp en massa bilder på mig själv, känns lite självgott faktiskt. Annars är det väll som vanligt. Vandrar på i samma gamla raksträcka, varken bu eller bä.
Nått måste hända nu känner jag.. BOOM!
Hejdå!

Rolig grej jag hitta

Hittade denna på en tjejs blogg. Roliga frågor fast ganska lång. Nu minns jag inte vad tjejens blogg hette annars skulle jag länkat, men men.. Tack för denna!
Under 2010..
Har du gråtit? Absolut, men till vilken nytta?
Har du skrattat? Jag skrattar alltid!
Har du sovit i tält? Självklart! Öland roots
Har du sovit under bar himmel? Kanske däckat i gräset några timmar men inte en hel natt nej
Har du varit på Gröna Lund? Japp, var på Mustasch med älsklingen, köpta gröna kortet men använde det bara den gången haha
Har du varit på Liseberg? Icke

Har du varit utomlands? Tyvärr inte, för Danmark räknas väll knappast?
Har du varit i en annan stad? Några stycken ja

Under 2010 har du..
Har du pussat någon? Ja det vore väll sorgligt annars ;)
Har du varit tillsammans med någon? Ja och är fortfarande
Har du varit kär i någon? Ja det får man ju verkligen hoppas
Har du  sovit med någon av motsatt kön? Nä vi har separata sovrum 

När har du som mest..
Gråtit under 2010? Tråkigt nog har jag gråtit ganska mycket 2010 så jag vet inte..
Skrattat under 2010? Å herregud, måste vart under sommaren, då är jag som gladast =)

Denna månad..
Har du varit kär? Japp
Har du kysst någon? Mm
Har du pussat någon? Eh aa
Har du kramat någon? Många, jag älskar att kramas!
Har du skrattat? Inte så mycket denna månad, men det beror på att jag är sjuk =(
Har du gråtit? Nej
Har du varit glad? Ja 
Har du varit ledsen? Ja

När..
Grät du senast? 28 December, blev sjukt besviken!
Skrattade du senast? För några dagar sen när Shalini var här och drog värsta historian, hahaha!
Duschade du senast? Igår
Lyssnade du på musik senast? Igår
Hade du kul senast? Juldagen i Helsingborg, slog det mesta det kvartalet =)=)=) <3<3

Vem..
Kysstes du senast med? Min sambo 
Kramade du senast? Samma man
Pratade du i telefon med senast? Syrran min
Fick du sms av senast? Syster yster
Hade du tråkigt senast? Hela veckan har vart ganska trist pga sjukdom men några undantag =)
Kommer du ifrån? Järfälla, Stockholm
Heter? Yasmine
Hur gammal är du? 24
När fyller du år? 16 Augusti
Tycker du om någon just nu? Självklart, jag är en kärleksfull människa :)
Jag samlar på? Drömmar, pengar och tatueringar. Ingen stor samling av nått dock :P
Gröna eller röda äpplen? Gröna om dom är sura, röda e oxå gott
Vem ringer du när du är arg/ledsen? Fanny, Sabina eller syrran tror jag.. men oftast laget runt om jag e riktigt sne.
Vilken tid gick du upp idag? Tio, var tvungen att avboka en tid på sjukhuset.
Har du sovit i din egna säng inatt? Typ, bor i andrahand så egentligen e  den Fannys =)
Har du sovit ensam inatt? Nej, med min snarkande karl och en fet hund =/
Har du strumpor på dig nu? Inte fått på dom än :)
Hur svarar du i telefon? Hallå?
Vad ska du göra imorgon? Ingenting tror jag
Var vill du bo när du blir stor? Jag vill ha ett hus på landet ganska nära en stor stad, med massa mark och egen brygga. Åh heaven!
Vad vill du bli när du blir stor? Somebody, inte vet jag...
Är det okej att gråta? Ja visst men det gör ingen nytta. Man får bara huvudvärk och röda svullna ögon =/
Vilken årstid tycker du bäst om? Vår och sommar, åh vad jag längtar!
Skulle du göra om du vann en miljon? Köpa en liten lägenhet tror jag faktiskt. Sen finns d inte mycket kvar
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Viktigt nej, men jag föredrar det. Inte värsta dyrt då..
Har du piercing? Ja en gammal som jag inte tatt bort
Har du tatuering? Jupp, 3 hittills 
Vill du gifta dig? Vet inte.. kanske
Vill du ha barn? Asså helst inte.
Solar du ofta? Nej, född med grundfärg, tack pappa!
Är du bra på att laga mat? Jag tycker det, min kille tycker det, men har ju aldrig haft stor bjudning 
Gillar du att dansa? Frikkin löv it! Dansa dansa!
Hur vig är du? Har ju vart gymnast så rätt vig!
Vilken är din favoritglass? Gammeldags vanilj
Tror du på ett liv efter döden? Om man föds om? Ingen aning, men jag tror inte man bara försvinner ur universum iallafall..
Är du morgon eller kvällsmänniska? Absolut kvällsmänniska, fast ibland morgon på sommaren
Vilken ögonfärg har du? Bruna
Vilka hårfärger har du haft? Gud de mesta. Blond, brunett, svart, rött, brunt med rött, lila, grönt i topparna.. you name it!
Är du beroende av något? Håller på att sluta röka så inga substanser. Men jag klarar mig inte utan kärlek!
Senaste låten du hörde? Nån låt min snubbe spelade, minns inte titeln
Brukar du bädda sängen? Hela tiden, pedant
Vad var det senaste du sa? Hejdå, Yasmine
Saknar du någon nu? Ja, saknar alltid, jobbigt!

Nytt år nya tag, eller?

Jaha nu har ett nytt år börjat. 2011, vad har du att erbjuda? Året började iallafall med att jag blev grymt sjuk på nyårsafton och har legat hemma sen dess. Fan det går ju aldrig över. Så inget firande för mig, ingen helg OB, bara en jäkla utdragen sjukdom. På fredag ska jag dessutom opereras och hoppas såklart att det ska gå bra. Efter det hoppas jag att det ska bli bättre. Jag hatar att vara sjuk. Min kära pojkvän verkar tro att jag tycker det är skönt att vara hemma från jobbet. Det gör jag verkligen inte. Hade mycket hellre vart på jobbet än att må såhär, tummis!
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga egentligen. Jag brukar skriva nyårsbrev och sammanfatta de gångna året för att läsa om det vid nästa nyår. Nu var det dock några år sen jag gjorde det. Tror fasen jag ska göra det idag bara för att. Några dagar försent men fan bättre sent än aldrig. Kul läsning på nyåret =)
Jag hoppas iallafall att 2011 blir bättre än 2010 och 2009 för den delen, för det har vart några tuffa år nu och jag känner mig totalt dränerad på kraft, kärlek, allt! Jag får väll ta i med hårdhandskarna och se till att det händer, man är ju sin egen lyckas smed, lämna aldrig nått i någon annans händer!
Nu ska jag ta ut mitt lilla hundmonster. Dolce är hos min syster och har det bra så just nu har vi bara Kingston hemma. Ganska skönt med tanke på att jag är sjuk också. Hej hej!

RSS 2.0