Pete Doherty

Att hata eller älska Pete Doherty. Varför ska folk ens ta ställning? Kan man inte bara lyssna på musiken? Gillar man den kan man fortsätta lyssna, gör man inte det kan man skita i att lyssna. Varför ska man envisas om att ha en personlig åsikt om hans levnadssätt, personlighet, relationer, missbruk osv..?
Jag kommer ihåg när man var liten och hade idoler som back street boys. Man brukade bli "kär" i killarna i bandet. Då brukade alltid någon vuxen förståndig person förklara att "man kan ju inte vara kär i någon man inte känner". Jag glömde visst att fråga då, om man kunde göra motsattsen, hata någon man inte känner. Det verkar vara helt ok. Det verkar alla hålla med om. Iallafall i Pete´s fall. Dagligen läser jag bloggar, inlägg på youtube, skvaller tidningar m.m. som vräker ur sig sitt hat mot Pete. Hemska råa ord,hat, upprörda känslor m.m, riktas mot Pete som person. Jag har läst "jag hatar Pete Doherty, han är äcklig, pundare m.m." Folk som läser antingen säger emot eller håller med, "ja, jag hatar också den där äckliga pundaren". Asså är det helt ok? Är det ok att hata någon man inte känner för att man läst någonting skandalöst och sett bilder på en person i ett dåligt tillstånd?
Det är inte svårt att få fram en hemsk bild om man står med kameran i ansiktet på någon hela tiden. Det är inte svårt att upptäcka folks misstag om det är det man är ute efter. Jag lovar att om jag går ut med kameran och ger mig f-n på att avslöja smaskiga detaljer och förnedra en person med missbruksproblem, så kan jag hitta dubbelt så mycket skvaller, dubbelt så mycket snedsteg. Är det inte mänskligt att göra fel? Är missbrukare inte människor som oss, eller är det bara Pete som inte är en människa?

Så.. om man kan hata någon som man inte känner, inte vet någonting om förutom det man läst, så kan man också älska någon man inte känner och inte vet någonting om egentligen. Bra! Då är jag ingen liten kärlekskrak unge.. Då älskar jag bara Pete Doherty!!

image3


Blogga

Jag tänkte ungefär såhär...  Varför skulle någon vilja läsa min blogg? Asså inte så att jag är deprimerad och tror att ingen bryr sig om mig osv, men varför skulle internet har nytta av att ha min blogg här? Det jag skriver kan jag lika gärna skriva i en dagbok eller tom på datan bara inte lägga upp på internet.  Jag har motsatt mig att skaffa en blogg för att jag någonstanns tycker att ska man blogga, ha en sida som hela internet världen kan läsa, ska man väll åtminstone ha någonting av substans i den, någonting folk vill läsa. Jag vet att jag inte har några sådana saker att blogga om så... Men när jag väl fallit för grupptryckett att skaffa facebook kan jag lika gärna skaffa en blogg också. Det är ju ganska skoj, och jag menar, om folk inte vill läsa så behöver dom ju inte göra det. Kanske blir jag värsta mästerbloggaren eller så lägger jag ner, men jag tycker åtminstone man kan prova. Det är inte så att jag har mer spännande saker för mig.  Det kan jag lova =)

Puss till S, den enda jag VET kommer läsa detta eftersom hon är tvungen hahah!

RSS 2.0