Fult språk används

Just nu sitter jag och kollar på Tyra Banks show på tv. Blir bara så irriterad så jag var tvungen att skriva av mig.
Idag handlar det om hierarkin inom sexindustrin. Tyra menar på att man inte vetat om det. Jag menar att Tyra är dum i huvudet! Sexindustrin är en av de absolut rikaste industrierna i världen. Prostitution är världens äldsta yrke, och sexindustrin är en av de industrier som aldrig blir drabbade av någon kris. Det är en riktigt stor bransch. Så varför i hela friden skulle det inte förekomma hierarki inom den branschen?!
För er som inte sett detta så har Tyra iallafall samlat folk ur den industrin och buntat ihop dom för att skapa lite drama. Vi har en strippa som absolut inte tar av sig trosorna och därför är bättre än alla andra, vi har en prostituerad som arbetar på Bunny ranch och på grund av det är bättre än de flesta eftersom hon arbetar lagligt. Webbflickan som snuskar runt framför en webbcamera är bäst för att hon inte låter folk ta i henne och för att hon kan tjäna pengar på sina inspelade band om många år. Porrstjärnan tycker att hon är bäst eftersom hon är lite av en kändis. Sen har vi utvikningsmodellen som inte ens anser att hon hör till sexindustrin. Den olagliga prostituerade säger inte så mycket. MEN den värsta hycklaren av alla är Tyra! Heeelt seriöst, hon sitter där på sina höga hästar och snackar om sexindustrin hit och dit, rynkar på näsan och himlar med ögonen. Men vad fan är det för skillnad på att strippa och att vara med i underklädesreklamer eller Victoria secret fashion show?!?! Hon har ju tjänat allt hon har på att trycka upp tuttarna i folk fejs och pluta förföriskt med läpparna. Hennes bilder är även dokumenterade så snuskgubbar kan runka loss i tiotal år framöver. Jag ser absolut inte skillnaden på modeller, strippor och glamormodeller! Jag ser heller ingen skillnad på Demi More som strippa i filmen stripptease, och en vanlig strippa. Varför är inte Demi strippa? Varför skådespelare? Jag tror alla strippor intar en roll när de arbetar, så alltså kan vi kalla dom också för skådespelare, eller?
Alltså summan av kardemumman är att man fan inte ska sitta och hyckla och döma. Låt folk göra vad fasen de vill. Respektera en av de största industrierna i världen även om man möjligtvis inte håller med! Jag blir bara så galet trött på allt jäkla hyckleri och dömande som finns i denna värld.
Åh nej nu fortsätter det. Nu ska ett gäng med olika sexualitet (en bi en trans, lesb, gay, och drag) sitta och snacka och ge varandra titlar. Allt från narr till hora och tiggare. Snälla, varför då?? Och varför skulle hon ens bunta ihop alla tjejerna från sexindustrin och tvinga dom att ge varandra ett yrke i deras påhittade stad? När det blir bråk så tittar Tyra storögdt och säger ledsamt, "oj, jag hade ingen aning, jag trodde bara ni skulle äta middag och prata med varandra" Yeah right!!! Varför skulle hon göra ett program och ett gäng sexarbetare som sitter och käkar middag??!! Erkänn åtminstone!
Jag känner på mig att Tyras show glider mer och mer från Oprah hållet mot Ricki Lake hållet. Riktigt slemmigt program detta! Tyra är det största ludret i detta drama tycker jag iallafall för hon sätter sig över alla med hennes titel "supermodell" och så tjänar hon pengar på exakt samma sak PLUSS på deras bråk nu också..
I really can´t see the differance!

7800 i månaden är ett skämt

Hoj hoj!
Jag vet att jag tjatar om att jag är fattig hela tiden, men seriöst, det blir bara värre. I lördags fick jag en underbar (eller inte) överraskning. Tele-radiotjänsten plingade på och nu får man betala teve licensen också. Jag skrek bara något om att jag skulle satsa på att bli politiker så jag borde ju inte behöva betala teve licensen. Det gick inte hem. Sen muttrade jag fram något i stil med att jag hoppas soc betalar teve licensen, medan jag satte min kråka på mitt kvitto.
Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska göra. Jag pluggar och har ett jobb, men jag är tim anställd på jobb och det är inte alltid man får jobba. Jag kan heller inte söka någon fast tjänst eftersom jag studerar på heltid.
Bara för att ni ska få en bild över situationen ska jag göra en kalkyl av denna månads ekonomi. Och det är inga onödiga utgifter vad jag anser. Tänk nu på att jag hade ett fyra år långt samboförhållande så vissa utgifter jag dragit på mig fungerade ju bra när man var två. Anyways..
Inkomst: 7800 Csn, ca 1700 lön = 9500
Utgifter: Hyra 3500, busskort till skolan 1060, telefon 650, försäkring hund 180, hyresgästföreningen 80, teve licensen 500, studentlitteratur 500, skuld 900. Har alltså kvar 2130kr efter alla fasta avgifter. Då har vi inte räknat in mat eller el som kommer var tredje månad.. Hade jag inte haft ett jobb hade detta aldrig gått ihop, och som sagt, det är inte säkert att man får tider när man är tim. Denna månad t.ex. har jag inte jobbat. Så antagligen blir det bara csn nästa månad. Då blir det att leva på nudlar :P
Hade gärna velat skaffa mig en vinterjacka också, hahaha ellerhur!!
Så nu är det färdig gnällt.. Lär ju se ungefär likadant ut även i framtiden. Sjuksköterskor tjänar ju inte speciellt bra och då kommer jag ha en studieskuld att betala tillbaka. Så nu är det till att vänja sig helt enkelt.
Ett gratis tidsfördriv jag har är iallafall min Dolce. Eller gratis och gratis, men iallafall.. Så jag har startat en ny blogg där jag skriver om henne. Tänkte att ni som inte är speciellt intresserade av hundsnack ska slippa det i denna blogg. Ni som är intresserade kan surfa in på JagochDolce.blogg.se
Nu ska jag kolla på lite tv och kanske ringa fina Bina! Kram på er!

Vad blir det för mat?

Ja vad blir det för mat idag? Sitter och ugglar framför teven och funderar på vad jag ska äta. Har noll kronor och ja, inte mycket att skryta med i mina skåp. Blää.. så är jag sugen på nått gott också. Jag har utvecklat ett sötsug trotts att jag aldrig haft det. Eller jo när jag var barn, men godis, bakelser och sånt slutade jag gilla för typ 8 år sen. Men som sagt, på sista tiden har jag blivit en liten gottegris igen. Jag tror det började med mitt bakande. Jag älskar att laga mat och baka. Det började med att jag var tvungen att smaka mina egna pajer och nu har det bara eskalerat. Kanske är jag sugen på socker nu för att jag är hungrig.. hmm.. Finns kyckling, kanske ska laga till nått med det... Nu måste min bejb komma hem bara så jag har någon att äta med.
Vovvarna snusar sött under filtar, vill gärna inte väcka dom med prassel från köket heller. Jag får ignorera det aggressiva kurret från magen en stund till.
Något helt annat då...
Nu har jag bott i min egna lägenhet i ca 6 veckor. Allt börjar falla på plats. Införskaffat en bäddsoffa, bokhylla, golvlampor, tv och en dator. Nu saknas mest de små detaljerna. Ljuslyktor, gardiner, en trasmatta kanske och sånt som skapar lite stämning och egen stil. Det får dock vänta tills jag kommit på fötter efter denna massiva investering.
Dock tycker jag att det är såpass färdigt att jag tänkte ha inflyttningsfest till nästa nästa helg. Eftersom jag inte har den största ytan får det bli de närmsta vännerna, men det är lika bra. Så slipper man komma på fel fot med grannarna redan nu :P
Åh! Då ska jag passa på att baka massa gott och laga god mat till mina vänner. Mys!
Nä nu ska jag väll kolla min mejl om jag fått nått från skolan, sen blir det nog en liten sovstund tills söte kommer hit och jag kan sätta igång med maten.
Tjingeling!!

Varning, depp dag! Tas med en nypa salt!

Innan jag börjar att trada på så vill jag bara säga till alla som läser detta att jag har en riktigt dålig helg! Så detta kanske inte kommer vara så jätte upplyftande läsning. Jag är bara så ofantligt uttråkad just nu! Det finns verkligen inte ett skit att göra utan pengar. Det är för kallt för att vara utomhus, och det kan man ju endå bara vara ett tag. Jag kan ju inte sitta med hundarna i parken en hel helg. Titta på film står mig upp i halsen ska jag säga! Tittar typ på fem filmer varje dag. Så, vad mer finns att göra utan pengar? Inte ett skit!
Nu har jag suttit hemma flera veckor i sträck. Bara träffat en person. Kanske börjar jag utveckla social fobi snart, vem vet? Lika bra det, då har man iallafall ingen önskan om att gå ut och träffa folk. Igår sov jag bort hela dagen. Kom hem efter tentan vid ett, sen sov jag typ till fem. Var vaken ett tag, käkade lite mat och kollade på idol, sen gick jag och sov för natten. Vaknade två på dagen idag och var besviken på att jag inte vaknat senare så denna dag också skulle ta slut snabbt. Så inge kaffe idag. Ska bara duscha sen går jag nog och lägger mig. Klockan är ju ändå runt sju. Imorrn funderar jag starkt på att inte ens kliva upp. Ska bara ut med hunden snabbt sen sova bort hela dagen. Måndag snart.. skola! Yes! Sicket jävla liv man har...

Ja mina tankar spinner snabbt vidare..

Blev inspirerad av ett inlägg jag läste i Binas blogg. Handlade om dubbelmoral och kritiska mammor. Nu är jag ju inte mamma, och att ha en hund är absolut inte samma sak som ett barn, det är jag mycket medveten om. Men attityder hon beskrev i sitt inlägg fick mig att spinna vidare på ett ämne jag länge tänk på eftersom det stört  mig. Det är hur duktiga alla är på att kritisera mitt sätt att fostra Dolce och att kritisera henne.
Dolce är väldigt vild, ganska dålig på att lyssna och väldigt glad för att dominera och sitta i mitt knä. Nästan alla har en åsikt om henne. Det är som att hela världen blivit mini Ceasars efter att ha tittat på mannen som talar med hundar. "Såhär ska du inte göra" "hon tror att hon är en människa" osv..
Det är inte så jäkla lätt att få en Pinscher att bli undergiven. Dom är riktigt tuffa hundar, och ett rasbeteende är att dom vill sitta i knäet. Det är inte för att hon vill "äga" mig som alla självutnämda hundvetare så generöst påpekar!
Iallafall.. här kommer en rasbeskrivning av Pinschern som jag hämtat från Pinscher sektionen. Detta förklarar allt. Och alla som funderar på att skaffa en Pinscher borde läsa detta. Min Dolce är exakt såhär, helt sjukt. Det känns som att någon skrivit det enbart om henne.
Here it goes..
En pinscher är en intelligent hund med egna associationer och egna sätt att lösa de situationer som uppstår. Att vara "gammal van" hundägare med den åsikten att hunden villkorslöst SKA göra som man säger, och helst omedelbart, skapar både en olycklig pinscher och en olycklig ägare.

Den som däremot uppskattar ettsjälvständigt tänkande och agerande hos sin hund , och har en förmåga att läsa sin hund och ser den som en "medlevare" passar utmärkt som pinscherägare. Då spelar det ingen roll om man har haft hund förut eller ej. Man måste ha förståelse för de rastypiska egenskaperna.

Pinschern är en utpräglat stolt och vänlig hund som ska vara reserverad mot främlingar, en egenskap som absolut inte får förväxlas med skygghet.

Rasen Pinscher är något av en aristokrat och ser sig som livets medelpunkt. Den accepterar inte hård och okänslig behandling, vilket absolut inte betyder ett liv utan krav, men kraven ska vara anpassade så att en stolt varelse som en pinscher kan acceptera dessa.

Den är lättlärd och har snabb uppfattningsförmåga, vilket inte alltid betyder att den gör som man säger precis när man tänkt sig det! En pinscher fostras bäst genom omväxlande fasthet, förståelse och humor. Pinschern vill gärna vara med i centrum där allting händer och passar därför en aktiv familj bra. Aktiviteter som passar rasen äragilityspårlydnad, " cirkuskonster " och mycket annat. 

Den passar utmärkt ihop med barn förutsatt att föräldrarna lärt sina barn att hunden är en levande individ och ingen leksak. Pinschern är lättanpassad och passar in i de flesta miljöer. Den passar även bra i lägenhet då den inte tar stor plats och framförallt inte hör till de skälliga raserna.

Rasen är kvicktänktnyfiken och har ofta en egen uppfattning om hur saker och ting ska göras . Pinschern är snabb på att hitta och utnyttja sin ägares svaga punkter. Det brukar underlätta om ägaren har humor och kan skratta åt dess påhittighet.

En Pinscher kan skälla men är absolut inte skällig. Den nöjer sig oftast med ett varningskall för att påkalla sin ägares uppmärksamhet när den anser att detta behövs.

Vakt finns hos alla men mer utpräglat hos vissa. När den är borta är den väldigt sällan vaktigmedan den kan vakta det som tillhör den t ex hemmet, bilen och tuggben. Det gäller att man själv lär sig hantera det. När det gäller försvarslust och skärpa så kommer den alltid att försvara sin ägare och de sina. Den älskar sin familj och visar det verkligen!

Pinschern är stolt och vänlig menska vara reserverad mot främlingar.Pinschrar, och då speciellt de unga, är oerhört receptiva. En liten Pinschervalp är mycket formbar och det är mycket viktigt att den får rikligt med god miljö- och socialträning så att det reserverade draget inte blir för dominant. I första hand fäster sig pinschern vid den egna familjen och familjens vänner.

En Pinscher har alltid mycket stor tilltro till sin egen förmåga och rör sig gärna över stora ytor långt från föraren när den är lös. Som Pinscher ägare bör man vara klar över rasens krav på att det finns en klar och tydlig rangordning i flocken/familjen. Är man ur "hundperspektiv" inte en rättvis och tydlig ledare kan Pinschern snart försöka ta sitt ansvar och träda in som flockledare.

Vid all inlärning är motivation ledordet. Man kan aldrig tvinga sin Pinscher till lydnad, men de mjuka dressyrmetoderna som bygger på kontakt och positiv belöning fungerar dock bra. När man vunnit en Pinschern förtroende och förtjänat dess kärlek är den obrottsligt lojal och kan vara mycket samarbetsvillig.

Vad det gäller andra hundar är det viktigt att Pinschern under uppväxten får träffamånga olika och snälla hundar. Den tål åthutningar mycket bra, bara den förstår varför. Pinschern tar ofta plats som ledare tillsammans med andra hundar, fast de övriga kanske både är äldre och större.

En Pinscher har normalt motionsbehov . Lämpliga motionsformer är långa skogspromenadercykling och jogging. Vintertid kan den följa med påskidturer och dra en lättare släde. En Pinscher följer gärna med sin familj på både båtsemester och fjällturer , bara den får vara med där det händer saker. Den är mycket formbar efter sin ägares intressen.
Oftast följer den med på allt roligt som dens familj vill göra, och har så gott som alltid humöret på topp - förutom då det regnar och är kallt. Pinschern älskar att få kärlek och vara i centrum .
Att ligga i mattes eller husse knä/sängen och känna värmen är en stor passion. Att ligga och dra sig framför en öppen spis är också något den älskar samt att bädda ner sig i filtar eller täcken.
Pinschern har hög integritet så det är viktigt att man redan tidigt vänjer sin valp vid att bli hanterad. Kloklippning är ofta ett känsligt kapitel för Pinschern och bör tränas redan från början. Se till att göra det till en bra upplevelse. Är det stora problem kan man gärna vänja den sakta men säkert och bara klippa en klo per dag.  

Pinschern skakar ofta på huvudet, och då slås öronens kanter hårt mot huvudets sidor. När det är kallt och fuktigt ute spricker ofta öronkanterna och börjar blöda. För att förhindra detta bör man smörja in öronen med tex Vaselin och massera efter att man varit ute en ruskig dag. Tejpning är ett knep för att få öronen att läka ihop fint. Tejpning används även för att få öronen att ligga rätt på de Pinschrar vars öron är "slarviga".
Står mer, men detta var det jag fastnade på.. allt stämmer verkligen.. så roligt :)

RSS 2.0