Antihjältar..

.. ett uttryck jag faktiskt hörde för första gången på P3 för ett tag sen. Innebär att man ser någon/några som hjältar fast dom egentligen inte borde ses som det. Skurkar som är så balla att man inte kan undgå att beundra dom på något vis. Så uppfattade jag det iallafall..
Anyways, många har nog funnit vår tids antihjältar denna vecka. Jag talat givetvis om det stora rånet i Stockholm.
Snacket har gått non-stop om det sedan det skedde i tisdags (var det va?)! Många tycker att det är det coolaste på länge.. Jag kan ju inte heller sticka under stol med att det var jäkligt snyggt gjort. Så proffsigt. Men faktum kvarstår ju att det var ett stort rån där en stor summa pengar försvann. Hur detta kommer påverka ekonomin återstår att se.
Hade det var simpla rånare som kanske t.o.m hade skjutit ihjäl någon stackare och försvunnit med nån mille hade ingen av oss brytt oss, eller bara tyckt att dom var "common skurkar".
Det här med antihjältar är ett spännande fenomen. Det är som att så länge någon gör någonting "oacceptabelt" men på ett imponerande sätt så är det ok. Är det kanske så att vi alla hade velat utföra det mest spektakulära brottet eller vara den värsta skurken? Jag har iallafall alltid varit mer imponerad av skurkarna i filmer än the good guys. Ofta tycker jag the good guys är suckers.. Kämpar på i det tysta för otacksamma massor. Missuppfattade, missanpassade och utan egen vinning. Nästan lite dumma. Fattiga, men lyckliga.
Skurkarna är obarmhärtiga, ofta jäkligt smarta, coola vapen, snygga och helt enkelt skuraktiga, fria...
Det enda problemet är ju att dom i filmens värld ofta stupar, ensamma och hatade. Och så vill man ju inte ha det. Så vi vanliga människor kämpar vidare med våra drömmar, de flesta av oss kröker rygg, men är förhoppningsvis ganska lyckliga.
Undrar om våra antihjältar blir besegrade av våra "riktiga hjältar" polisen, eller om dom lyckas med detta häpnadsväckande rån. Spännande.. Vem hejar ni på?

Kommentarer
Postat av: Teleterror

Läste lite och antihjältar är för mig nåt nytt uttryck också, men men alltid lär man sig nåt.



Ok ang det "spektakulära rånet" så måste ni se bakom rökridån mellan raderna eller hur ni väljer att kalla det.

Bara en liten tanke! Hur, varför och vem gynnar rånet?

Om 3veckor kommer media styra era blickar mot fjärran länder krig eller nåt annat lika hypat så stanna upp och tänk till nu medan det fortfarande finns möjlighet att kolla fakta, för tro mig det här kommer mörkas fort som fan.

Jag säger inte att det är så men tänk om det kanske inte var så oförväntat som det sägs? Kanske är det som löven på spåren varje höst eller snö på ledningarna och kylan om vintrarna, bortförklaringar?

Kan det t o m vara politisk strategi?

Vilka är egentligen inblandade och hur mycket blev dom av med och var är pengarna?

Polisen, G4S, politiker och nationalekonomer gynnas av rånet. Kan det röra sig om pengartvätt på högre nivå? Om pengarna försvinner så finns det en del ekonomiska kryphål för att täcka förlusten inte sant? Dessutom så kommer pengarna stimulera sällanköp och säkert en del stora företag om dom inte återfinns.

Och hur kommer det sig att inte polisen har koll på sin hangar eller helikoptrar på andra hangarer? Kan man bara vandra in på en hangar och lämna en bomb hursomhelst och hur länge kan den ligga innan nån upptäcker den?

Polisen kommer lättare att få igenom sina förslag om ökade resurser och mera övervakning överlag kommer att rättfärdigas. Politikerna har fler läskiga exempel att använda för att sprida skräcken i samhället.

Och vem vet kanske kommer det även att gynna den så kallade ekonomiska krisen?



Så vem gjorde rånet är den stora frågan och var det ett riktigt rån överhuvetaget?



Får vi förmodligen aldrig svar på.

2009-09-26 @ 15:45:18
URL: http://teleterror.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0